Zdravé recepty na zákusky

Všetci niekedy nedokážeme odolať pokušeniu pred niečím sladkým. Najmä všetky druhy dezertov, sladkostí, koláčov nás nesmierne priťahujú. Ale keď čítate zloženie cukrárenských výrobkov, ktoré sa predávajú v obchodoch, túžba po ich kúpe okamžite zmizne. Ponúkame Vám pár úžasných dobrôt.

koláče

ORANŽOVÉ CANDY
Na prípravu sladkostí si vezmite: 150 g vlašských orechov, sušených marhúľ, hrozienok a sušených sliviek a pomarančovej kôry. Na postrek môžete použiť kokosové hobliny, sezamové semienka, makové semienka, kakao, mleté ​​mandle.
AKO PRIPRAVIŤ : Sušené ovocie namočte jednu hodinu v studenej vode, potom jemne stlačte a vložte do mixéra. Sformujte výslednú hmotnosť na guľôčky. Uprostred môžete umiestniť mrazené čerešne alebo mandle.

Bary müsli
Zloženie: 2 banány, datle, 400 g ovsených vločiek, 100 g slnečnicových semien a 150 g kokosu. Môžete pridať, ak máte radi škoricu alebo iné korenie.
AKO PRIPRAVIŤ : Na začiatok musia byť datle namočené niekoľko hodín v studenej vode, olúpané a rozdrvené v mixéri. Pridajte banány a premiešajte do homogénnej hmoty. Kombinujte výslednú zmes so suchými zložkami (vločky, semená a kokosové čipy). Predhrejte rúru na 180 stupňov, a umiestnite dobroty do rúry po dobu 10 minút. Keď je miska zapečená, vyberte ju z rúry a nechajte ju vychladnúť. Potom nakrájame na obdĺžniky a pol hodiny položíme do chladničky tak, aby sa stĺpy stali pevnými.

dortík

NUTS CAKE
ZLOŽENIE na prípravu koláča: 450 g vlašských orechov, 125 g hrozienok, 1 l. mletej škorice, 250 g datli. Na smotanu: 2 banány a 100 gramov sušených marhúľ. Najprv namočte sušené ovocie jednu alebo dve hodiny v studenej vode.
PRÍPRAVA: vložte ich spolu do mixéra. Dajte cesto do misky a dajte koláču guľatý tvar. Následne na koláčik dáme krém – rozmixované marhule a pomaranče.
Existuje veľké množstvo, stačí len trochu využívať internet a predstavivosť.