Krokomer


Krokomer je taká malá vecička, ktorá vám odmeria koľko tisíc krokov ste za deň spravili. Alebo za týždeň. Ale najčastejšie sa to meria za deň. Svoje meranie si viete porovnávať a zhodnotiť, kde by ste mali pridať a kde naopak ubrať. Dni bývajú rôzne, preto aj tisícky, ktoré vám nameria krokomer sa môžu líšiť.

schody

Telefónny krokomer
Dnes sa už nepoužíva klasický krokomer ako voľakedy, ale v telefóne sa dá nainštalovať aplikácia pomocou ktorej sa budú vaše kroky merať. Je však potrebné pre presné meranie nosiť telefón vo vrecku nohavíc, čo mnoho dám a slečien nerobí. Meranie vám robí aj keď máte telefón v batohu alebo v kabelke, no nevie sa zaručiť jeho presnosť, pretože vám to môže merať aj napríklad v autobuse pri opakovaných pohyboch.

kroky

Ideálne množstvo krokov
Optimálne množstvo krokov, ktoré by sme mali spraviť za deň sa pohybuje okolo desať tisíc. Zhruba v priemere ak máte polmetrový krok to predstavuje päť kilometrov za deň. Ak máte sedavé zamestnanie s dosiahnutím tohto čísla budete mať značný problém, pretože ak nechodíte do roboty peši za deň toľko krokov nemáte šancu spraviť. Vtedy sa odporúča buď pešia prechádzka do roboty alebo z roboty alebo večerná romantická prechádzka s manželom či priateľom.
Keď som v začiatkoch článku písala, že je to perfektná vec, určite mi po pár dňoch dáte za pravdu. V aplikáciách, kde vám merajú kroky, vám odmerajú aj priemernú rýchlosť za hodinu, koľko vám trvalo, kým ste spravili toľko krokov a podobne. Viete si to zobraziť za týždeň a spraviť si z toho úsudok.

cesta

Ak chcete trošku zhodiť, zvýšením intenzity prechádzok sa vám váš cieľ určite priblíži a to ani nebudete vedieť ako, pretože budete prekonávať iba svoje kroky a nie myslieť neustále na chudnutie. Je to súťaživé a ak navnadíte aj svojich známych, môžete sa navzájom prekonávať a predbiehať v tisíckach krokov.
Môže sa stať, že prvá otázka čo medzi vami padne, bude: „Koľko máš dnes krokov?“