Máte príznaky nomofóbie ?

Nenavštevujete miesta bez pokrytia
 
Jedným z kľúčových príznakov, že ste závislí na svojom telefóne je, že sa bojíte, že sa ocitnete na mieste, kde nie je signál a možnosť pripojenia na internet. Myšlienka, že nebudete môcť aktualizovať status na Facebooku alebo Twitteri vás napĺňa strachom a bezradnosťou.

smarthphone.jpg
 
Neustále potrebujete nabíjačku
 
Existuje niekoľko ľudí, ktorým vydrží telefón bez nabíjania deň či dva. Pokiaľ medzi nich nepatríte ahádžete nabíjačku do tašky vždy, keď niekam idete,hoci len na hodinu, je to jedným zo znakov nomofóbie.
 
Prispôsobovanie miest zásuvkám
 
Nábytok máte zariadený tak, aby ste mali jednoduchý a rýchly prístup ku zásuvke? Keď cestujete vlakom, rezervujete si vždy miesto, ktoré im je nablízku? Cítite sa zle, keď zistíte, že v danom vlaku nenájdete ani jednu zásuvku? Aj to patrí pod príznaky danej choroby.
 
Šiesty zmysel na výdrž batérie
 
Pozriete si novinky na sociálnych sieťach ako je Facebook či Instagram, vypočujete si pár piesní a urobíte niekoľko selfie. A bez toho, aby ste sa pozreli do rohu obrazovky viete, či už je načase nabiť váš telefón alebo ešte vydrží. Tomu sa už vraví talent.
 
Neviete, čo sa deje okolo vás
 
Na rozdiel od priateľov, ktorí vedia, čo sa deje v politickom či ekonomickom svete, vy viete akurát o tom, kedy výjde nový Samsung, iPhone, ich aktualizácie, nové testy medzi telefónmi či ktorý paušál je práve najvýhodnejší.

iphone.jpg
 
Majster v skrývaní
 
Zákaz používania telefónu v kine či divadle? Toto pravidlo je pre vás skôr výzvou. Rýchle skontrolovanie noviniek pre vás znamená všetko a už ste sa to naučili robiť tak, aby vás nikto nezbadal.
 
Nezáujem o nové miesta
 
Prečo máte riskovať návštevu novej reštaurácie, pokiaľ si neviete zistiť, či má aj WiFi pripojenie? Čo budete robiť, kým vám donesú jedlo, pokiaľ túto službu nemajú? Rozprávať sa so spolusediacimi? len táto predstava vás desí, čo je posledným symptómom nomofóbie.